Opiniones


Experiencias de los alumnos

Testimonios.

Me aventuré a probar las clases de Alexander porque habitualmente tenía problemas de cervicales, malas posturas y adicionalmente,tengo episodios de vértigo.

Me sorprendió mucho todo lo que aprendí acerca de cómo se comporta mi cuerpo en relación a las acciones/posturas que realizo cotidianamente.

No puedo garantizar que la técnica me ayude a evitar los ataques de vértigo pero es cierto que en las épocas en las que he estado recibiendo clases, no he tenido nunca un episodio y, además, después decada clase me siento muy ligero y a gusto con mi cuerpo y con mi postura corporal.

Recomiendo esta práctica a todo el mundo, creo que es muy útil e interesante ser conscientes de lo que hacemos con nuestro cuerpo de manera inconsciente para poder corregir aquello que queramos.

 Héctor, Informático, 43 años

 

Conocer a Xavier fue como un fogonazo. Yo andaba buscando cómo ayudar a mis clientes con su dolor de espalda y cómo ayudarme amí mismo. Descargo camiones cada lunes y acumulaba muchas tensiones en la zona cervical. Descubrir la Técnica Alexander fue increíble. Cada vez que asisto auna sesión salgo relajado y contento. He aprendido muchísimo a conocer micuerpo y tratarlo bien. Ya no tengo dolores de espalda. He recomendado a Xaviera mi mujer, a mis empleados y a muchos clientes. Todos han opinado lo mismo, es una maravilla. Seguiré recomendándolo porque lo que hace es increíble.

Jaume, Empresario, 55 años

 


El cos…. Des de feia molts anys, el cos només em donava malestar, dolors aquí i allà, molèsties... Ara he començat a sentir molt bones sensacions corporals, sensacions que ja no recordava. El canvi es deu a que, amb la Tècnica Alexander, estic aprenent a escoltar el cosen lloc de veure’l com un nosa pel meu benestar. Aprendre a “deixar anar les tensions”, a “trobar i no a buscar”, a “baixar pujant”, a “eixamplar-me i allargar-me”... M’’ha obert una via de reconciliació amb el meu cos, amb mi iamb la vida. A mi m’està anant genial!

Lidia, Psicóloga 58 anys

 

Arribar a laclasse de tècnica Alexander sempre és un bon moment per parar. Parar per observar-se, per trobar-se amb tu mateixa (sense jutjar) connectant cap i cos, percebent com estàs avui i prenent consciència d’on estàs, si és que hiha cap lloc... (però això ja us ho explicarà el Xavi a les classes! ) ... I és que a mesura que avança la classe, comences a deixar anar... Deixant tot allò que no necessites fer amb cada moviment.. Mai tant ben dit. 

Com per art demàgia, les mans del Xavi i les bones direccions que re-aprens a les classes, et fan fluir, sentir-te bé, allargar-te i pesar menys i tot de manera fàcil inatural. I tot sense fer res!!! 

I és per això que sempre acabes tornant a la següent classe,  perquè quan tastes aquesta ingravidesa,  ja no vols deixar de flotarmai més!
 

Laia, Flautista i mestra, 31 anys


Vaig començar les classes de tècnica Alexander per un dolor al genoll. Recordo que quan em van explicar en què consistia vaig pensar que tenia molt sentit i que em podia ajudar. I així ha estat, tant pel genoll com pel meu cos en global.  Des de les primeres classes és espectacular com es noten les petites modificacions que fa el cos. De vegades tu sola no ho saps fer, però només amb una petita ajuda de les mans del Xavi tot canvia i notes perfectament la diferència. Encara ara em continua sorprenent com poden arribar a obrir-se les meves espatlles i l'"elegància" amb la que es pot arribar a caminar. La sensació en sortir de la classe és genial, una mica com si flotessis i, a més, les classes són molt divertides i això és un bon punt a favor!!!

Sandra, Pediatra, 35 anys

 

 Des de feia una anys,  de tant en tant, patia mals d’esquena (de vegades contractures, de vegades tendinitis, de vegades dolor cervical). Havia après a conviure-hi; això sí, sempre a base de pastilles i visites, més o menys esporàdiques, a la quiropràctica. Havia anat buscant remeis: matalassos nous, cadires ergonòmiques a la feina... Però tard o d’hora sempre acabaven apareixen els dolors. Ara fa uns mesos la meva parella em va parlar d’un mètode molt senzill d’educació corporal per prevenir tensions i males postures i d’un professor que l’imparteix a Barcelona i vaig decidir anar-ho a provar. Després d’uns mesos practicant la tècnica Alexander amb el Xavi puc afirmar que ha estat una de les experiències més gratificants que he tingut mai. He après a tenir consciència del meu cos; he après a ser conscient dels meus mals hàbits corporals i n’he après de nous. Ara sé que enlloc de “fer” cal “desfer”. He pres consciència de cada moviment que faig diàriament i sé escollir com el faig. Sé aturar-me un moment i pensar com m’ajupo, com camino, com m’assec com m’estiro, com carrego un pes...

Gràcies al Xavi, a la seva professionalitat, la seva experiència, els seus exemples, els seus consells, la seva paciència, les seves bromes i la seva complicitat crec que la vida m’ha canviat a millor, perquè ara he après a prevenir els mals d’esquena abans que lamentar-me’n i haver-los de curar.

Mercè , Funcionaria 53 Anys

  

Les classes d’Alexander m’han semblat imprescindibles per a tothom que tingui el cos mal posat i rovellat. Millora l'autoestima perquè et  regales una estona a tu mateixa i  automatitzes i millores les postures essencials. Viatges pel món més dreta i eixerida.  He estat molt contenta amb en Xavier perquè  l’empatia és imprescindible per estar còmoda i relaxada.

 Maria, Mestra, 65 Anys

 

 Tot el que sigui coneixer's a un mateix és sempre positiu, i va directament relacionat amb el nostre cos. Vaig començar el curs de tècnica Alexander precisament perquè era evident que no sabia la majoria de coses que feia el meu cos i que em perjudicaven. Aquest aprenentatge m'ha ajudat a ser molt més conscient de tensions que tots produïm, ja sigui amb l'esquena, el coll, les espatlles etc, i que  repercuteixen directament a la nostra vida: .Malestar, molèsties físiques que ni sabem d'on venen... És molt satisfactori aprendre a saber què estàs fent malament i simplement deixar de fer-ho. És impossible, però, arribar a controlar totalment el nostre cos, malgrat això els coneixements que t'aporta la tècnica Alexander són una veritable inversió de futur.

 Nil, Universitari 21 Anys